Царичанський аграрний професійний ліцей
Царичанський аграрний професійний ліцей
Царичанський аграрний професійний ліцей Царичанський аграрний професійний ліцей Царичанський аграрний професійний ліцей Царичанський аграрний професійний ліцей Царичанський аграрний професійний ліцей Царичанський аграрний професійний ліцей Царичанський аграрний професійний ліцей
Царичанський аграрний професійний ліцей

Інформація про професії:

Кухар

Офіціант

Тракторист-машиніст

Слюсар-ремонтник

Водій автотранспортних засобів категорії “В”, “С”

Робітник фермерського господарства

Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних

Царичанський аграрний професійний ліцей
работа дома

Царичанський аграрний професійний ліцей

Офіціант

Освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника професійно-технічного навчального закладу по професії «Офіціант»

3-й розряд
Завдання та обов’язки. Готує зал до обслуговування споживачів. Отримує посуд, прибори, столову білизну. Полірує посуд, прибори. Складає серветки різними способами. Здійснює попередню сервіровку столів. Приймає замовлення від споживачів. Отримує страви в роздавальні та в буфеті. Подає страви і напої. Обслуговує неофіційні банкети. Оформляє рахунки і розраховується по них із споживачами. Прибирає використані посуд, прибори. Замінює столову білизну.
Повинен знати: асортимент, рецептури, технологію виготовляння страв і напоїв; кулінарну характеристику страв і напоїв; правила і технічні прийоми обслуговування споживачів; форми складання серветок; правила оформлення столу квітами; види меню, порядок запису страв і напоїв в меню; правила і порядок подавання страв і напоїв, вимоги до їх оформлення і температури, відповідність асортименту винно-горілчаних виробів характеру страв; порядок оформлення рахунків та форми розрахунку із споживачами, в тому числі за кредитними картками; види і призначення посуду, приборів, столової білизни, способи їх зберігання; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, ЕККА, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила роботи підприємств громадського харчування; санітарні правила для підприємств громадського харчування; правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами; основи психології; принципи професійної етики; іноземну мову в межах розмовного мінімуму; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

4-й розряд
Завдання та обов’язки.
Обслуговує споживачів у закладах харчування із складною сервіровкою столів, прийманням замовлень від споживачів. Готує зал до обслуговування. Отримує посуд, прибори, білизну і здає їх після закінчення зміни. Прибирає столи. Здійснює попередню сервіровку столів залежно від виду обслуговування. Надає споживачам допомогу під час вибору страв і напоїв, рекомендує напої до страв, подає їх на столи. Розраховується із споживачами, виписує рахунок на бланку встановленої форми. Здає виручку в касу підприємства в установленому порядку. Обслуговує весілля, товариські зустрічі, вечори відпочинку, ювілеї тощо на підприємствах громадського харчування, на підприємстві замовника та вдома.
Повинен знати: види обслуговування споживачів та сервіровки столів у ресторанах, кафе та барах з включенням у меню виготовлених на замовлення та фірмових страв, напоїв, кондитерських виробів; види та правила сервіровки столів та обслуговування різноманітних урочистостей за замовленнями підприємств, організацій, окремих споживачів; асортимент, кулінарні характеристики, правила подавання страв та ціни на них; види, призначення та вимоги до посуду, приборів, білизни, що використовуються; порядок їх отримання та здавання; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, ЕККА, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила етикету під час обслуговування споживачів; порядок розрахунків із споживачами за готівку та у безготівковому порядку; правила ведення обліку та здавання виручки; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Царичанський аграрний професійний ліцей


Наші координати:

Адреса:
вул. Соборна (Піонерська), 47,
смт. Царичанка,
Дніпропетровська обл.,
51000

Телефон/Факс:
+38 (05690) 31380

Електронна пошта: dptnzcapl@gmail.com









Царичанська ЗОШ

Українські легенди


лічильник встановлено
24.09.2014

2017    ДПТНЗ "Царичанський аграрний професійний ліцей"